MOTIVACIJA IN ODGOVORNOST OTROK

O seminarju

Priznane predavateljice in predavatelji bodo predavali o aktualnih temah s področja vzgoje in izobraževanja.

  • dostop do predavanj seminarja v e-obliki,
  • dodatno gradivo, ki ga boste prejeli po pošti,
  • možnost aktivnega sodelovanja z vprašanji predavateljem,
  • možnost ogleda predavanj do tri dni po seminarju.
Preveri vsebino
  • Lokacija Preko spleta
  • Čas dogodka 16. oktober 2021, 8:30 - 16:30
  • Predavatelji 4 vrhunski predavatelji
  • Število mest tokrat ni omejeno :)

Zakaj se udeležiti seminarja?

ODLIČNI PREDAVATELJI

Tudi tokrat smo izbrali vrhunske predavatelje, ki vam bodo predstavili aktualne teme, nove informacije in druge strokovne vsebine, ki jih potrebujete za vaše delo.

01

INTERAKTIVNOST

Predavateljem lahko postavljate vprašanja, na katera bodo odgovarjali med in po predavanju. Predavatelji bodo na voljo za odgovore na vaša vprašanja še po predavanju in naslednji dan.

02

IZVEDBA

Predavatelji bodo predavali v Digitalnem centru TRIGLAV LAB, kjer bo za karseda nemoten potek predavanj brez prekinitev in težav skrbela usposobljena tehnična ekipa.


NAPREDOVANJE V NAZIVE

Udeležba prinaša točke skladno s Pravilnikom za napredovanje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive.

03

DODATNO

Do spletnega seminarja boste lahko dostopali z vašega računalnika ali druge naprave. Posnetki posameznih predavanj bodo objavljeni še 3 dni po zaključku seminarja. Spletni seminar vam tako omogoča poslušanje kakovostnih predavanj iz domačega naslanjača ali službene pisarne, pri čemer vam ne bo potrebno skrbeti za poštne stroške in čas, ki bi ga izgubili z vožnjo.

04

Urnik predavanj

08:45 - 10:15

Kako je z motivacijo, odgovornostjo in "zapravljenimi" leti v epidemiji? Zdi se kot bi enim ustrezale apokaliptične razmere in so se dobro znašli ter uspešno krmarijo med izzivi. Drugi pa delujejo izgubljeno, včasih jezno in nastrojeno proti vsem in vsakomur. Kako pokazati otrokom, učiteljem in staršem, da imamo ne glede na razmere vedno možnost sprejemati dobre ali slabe odločitve?

Dr. Aleksander Zadel, psiholog in specialist klinične psihologije, je direktor Inštituta za osebni razvoj C.A.R. (Corpus Anima Ratio) ter soustanovitelj zaposlitvene agencije Competo. V podjetjih in drugih institucijah organizira treninge upravljanja medosebnih odnosov, razvoja osebnih in vodstvenih zmogljivosti zaposlenih in motivacije.

10:30 - 12:00

Ob odnosni zahtevnosti učencev se učitelji znajdejo v pedagoško izredno zahtevni situaciji iskanja ravnovesja med odnosno podporo učencem ter nujnostjo poučevanja. Tako posameznika kot tudi celotnega razreda. Predavanje bo ponudilo nekaj možnih strategij in rešitev za iskanje ustreznega ravnovesja med odnosnimi potrebami in potrebami po znanju.

Mag. Darja Barborič Vesel je socialna pedagoginja ter mentorica skupin za starše v Familylab Slovenije. Sodelovala je pri številnih projektih, namenjenih najstnikom, ki jih je socialno okolje označilo kot problematične. Ukvarja se z usposabljanji za boljše odnose v skupinah in razreševanje konfliktih situacij. Pogosto svetuje staršem ob vzgojnih zagatah ter predava skupinam staršev, vzgojiteljic in učiteljev. Sodeluje pri izvajanju študijskega programa Pedagoške fakultete. Še posebno se zanima za teme avtentičnosti, asertivnosti in avtoritete, kompleksnosti človeka in preprostosti rešitev.

13:00 - 14:30

V časih negotovosti in hitrih sprememb je vzpostavljanje varnega, stabilnega in spodbudnega učnega okolja pogosto velik izziv. Je odgovor na izziv v postavljanju več pravil, omejevanju in avtoriteti ali morda v večji prilagodljivosti, iskrenosti in sočutju, bo tema in vsebina interaktivnega predavanja, s praktičnimi primeri, v izvedbi dr. Dmitriy Kopina.

Dr. Dmitriy Kopina deluje kot trener, strokovnjak, vodja, coach, oče in učitelj na osebnih in poslovnih področjih. Ob tem je izkušen komunikator, dolgoletni praktik na področju partnerskih odnosov in povezovalne komunikacije. Po izobrazbi je doktor znanosti, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, skupinskem delu, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih okoljih. Je certificiran trener nenasilne komunikacije pri Centru za nenasilno komunikacijo (CNVC).

14:45 - 16:30

V predavanju boste spoznali čuječnost z dodatkom čuječnosti v praksi, preko praktičnih vaj, ki so vam lahko v pomoč tudi pri delu z otroki. Čuječnost je sposobnost vsakega človeka, ki pa jo lahko sistematično razvijamo in krepimo z različnimi vajami in tehnikami. Razvijanje čuječnosti ima številne koristi za posameznika: manjšo čustveno reaktivnost, boljšo skrb zase, izboljšanje splošnega počutja, večjo kvaliteto življenja, povečanje notranje mirnosti, zmanjšanje doživljanja stresa, zmanjšanje tesnobnosti, depresivnosti, izboljšanje medosebnih odnosov, bolj polno doživljanje življenja.

Mag. Maja Bajt je diplomirala na Oddelku za psihologijo, Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani, magistrirala na Fakulteti za družbene vede, smer Sociologija vsakdanjega življenja. Med leti 2004 in 2018 je bila zaposlena kot razvojna sodelavka na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, na področju promocije duševnega zdravja, trenutno deluje kot vodja zasebnega zavoda Inštitut tukaj in zdaj in v zasebni psihoterapevtski in svetovalni praksi. Področja njenega delovanja so: duševno zdravje otrok in mladostnikov, duševno zdravje aktivne populacije. Poleg tega je strokovna sodelavka Društva za razvijanje čuječnosti, kjer deluje kot izvajalka na čuječnosti temelječih psihoedukativnih programov (Mindfulness Based Stress Reduction, Mindfulness Based Cognitive Therapy) za odraslo populacijo. Deluje tudi kot svetovalka za starše predšolskih otrok. Kot višja predavateljica sodeluje na študijskem programu Promocija zdravja.

Naši predavatelji

Arhiv seminarjev